skip to Main Content
Wat Kun Je Beter Niet Kopen Via AliExpress?

Wat kun je beter niet kopen via AliExpress?

Er staan miljoenen producten op de Chinese webshop. Toch is het verstandig om niet elk product op AliExpress blindelings te kopen. Welk producten dat zijn lees je in dit artikel.

Voedsel

Voedsel en zaden kun je beter niet bestellen via AliExpress

Het ligt misschien voor de hand maar voedsel moet je echt niet kopen uit China. De chinezen wantrouwen hun eigen voedsel al. Daarom kopen ze baby voeding uit Nederlandse supermarkten.

Ook zaden zijn vaak zonde van je geld en kun je dus beter niet kopen via AliExpress. op de site staan hele mooie bloemen. Echter blijkt in de praktijk dat ze maar weinig zo uitkomen als vooraf gedacht…

Kleding

Verschil in maten bij AliExpress

De kwaliteit van kleding is in principe best goed op AliExpress. Het nadeel is dat de maat behoorlijk afwijkt van de maten die wij kennen. Zo zou het voor kunnen komen dat een Chinese maat XL kleiner is dan een Nederlandse maat S.

De fabrikanten hebben wel een tabel bij het product staan om het verschil uit te rekenen. Hierbij spelen ze wel in op de vraag. Echter is dit nog niet altijd nauwkeurig en verspil je toch je geld aan kleding. Wees hier dus voorzichtig mee!

Producten voor baby’s

Het is ook af te raden om producten voor baby’s te kopen die ze in de monde stoppen. Je weet nou eenmaal niet wat voor (gevaarlijke) stoffen aan het product zitten. In China zijn de kwaliteitsvoorschriften heel anders dan in Nederland. Daarnaast heb je in Nederland de garantie dat de producten veilig zijn. In China is dit niet zo. Voorkom dus onnodig risico en koop baby producten gewoon in Nederland.

Nep producten

Als je eerder op de site van AliExpress keek zag je overal merknamen. Dit is nu verleden tijd. Het is illegaal om namaak producten te importeren vanuit China. De webshop heeft zelf al maatregelen getroffen door deze producten zo veel mogelijk van de site te halen. Maar mocht je toch nog producten met een merknaam vinden, koop deze dan niet! Je bent illegaal bezig. De kans bestaat dat de douane je pakje onderschept en vernietigd. Je krijgt dan naast de inklaringskosten ook nog een boete.

Houd dus goed rekening met deze producten als je een aankoop doet via AliExpress. Als je deze producten vermijd, zullen er vele mooie producten jou kant op komen. Maar deze vier soorten producten kun je beter niet via AliExpress kopen.

Back To Top