skip to Main Content

Douane

Als je een product koopt bij AliExpress dan kun je te maken krijgen met de douane als het product duurder is dan €22,00. Maar hoe werkt het nu precies en wat kun je er aan doen? Dat lees je hier!

Douane kosten

Zoals bekend zijn producten tot en met 22 euro vrij van btw en invoerkosten. Producten van 22 tot en met 150 euro zijn vrij van invoerkosten maar er kunnen wel btw kosten over berekend worden. Over producten met een waarde van meer dan 150 euro betaal je zowel invoer kosten als btw.

Dit geld niet voor elk product. De douane selecteert de producten steekproefgewijs. Als je een product hebt van meer dan 22 euro betekent het dus niet dat je elke keer invoerkosten betaald.

Als de douane wel je pakket onderschept betaal je inklaringskosten. Deze kosten zijn per productgroep verschillend. Je kunt berekenen hoeveel inklaringskosten je eventueel zou moeten betalen. Zo ben je voorbereid als de brief in je bus valt.

Tips tegen inklaringskosten

Er zijn gelukkig wel dingen wat je kunt doen om geen douane kosten te betalen.

Ten eerste kun je contact opnemen met de leverancier van AliExpress. Doe dit als je een product hebt dat iets meer dan 22 euro kost. Vaak wil de leverancier meewerken en zet het een lagere prijs op het product. Zo weet je zeker dat het product door de douane komt.

Ten tweede heb je een keus of je het product terug wilt sturen naar de leverancier. Je krijgt dan je geld terug en betaald niks. Hierna kun je het product opnieuw bestellen en hopen dat het product nu wel door de douane komt.

Er zijn dus verschillende dingen die je tegen een inklaringskosten kunt doen. Maak dus niet de fout om de kosten te betalen! Dit is zonde van je geld. Het kost wat tijd om het pakket terug te sturen en een nieuw product binnen te krijgen maar zo ben je geen dief van je eigen portemonnee!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top