skip to Main Content

Horloges op AliExpress

Er zijn enorm veel horloges te koop op AliExpress. Maar hoe weet je nou waar je op moet letten als je een uurwerk wilt kopen? In dit artikel kom je daar achter!

Verschillende typen horloges op AliExpress

Er zijn verschillende typen horloges waar je uit kunt kiezen. Ten eerste is er de mechanische horloge. Deze bestaat uit een handopwind horloge en een automatisch horloge. Bij een handopwind horloge moet je om de zoveel tijd zelf het horloge opnieuw opwinden. Een automaat wind zichzelf door middel van beweging op .

Ten tweede heb je de quartz horloges. Deze horloges hebben quartz kristallen. Deze kristallen trillen op een consistente frequentie. Dit zorgt ervoor dat je zeer precies de tijd weer kan geven. Dit horloge wordt aangedreven door een batterij dat om de 2 à 3 jaar vervangen moet worden.

Verschillen tussen een automaat en een quartz horloge

  • Bij een automatisch of handopwind horloge loopt de wijzer vloeiend rond. Bij een quartz horloge verspringt deze elke seconde.
  • Een quartz horloge vereist elke 2 à 3 jaar een nieuwe batterij. Bij een automatisch of handopwind horloge hoef je nooit een batterij te vervangen.
  • Een quartz horloge loopt nauwkeuriger op tijd dan een automatisch of handopwind horloge. Deze horloges kunnen af en toe een seconde afwijken.
  • Een automatisch horloge is over het algemeen duurder dan een quartz horloge.

(Bron: Geklokt)

Waar moet je op letten bij de aankoop van horloges bij AliExpress.

Op AliExpress heb je een groot scala aan horloges. De prijsrange gaat van enkele euro’s tot enkele honderden euro’s. Het is natuurlijk logisch dat de duurdere horloges beter zijn dan de goedkope.

Quartz horloges zijn goedkoper dan automatische horloges. Tussen de 10 en 20 euro heb je een prima quartz horloge. Kijk maar naar het Curren horloge. Ook hebben we een mechanisch horloge getest. Dit horloge was aanzienlijk duurder. Normale mechanische horloges kunnen zonder beweging ongeveer 30 uur draaien. Horloges van AliExpress die niet enorm duur zijn draaien ongeveer 15 uur zonder beweging.

Waterdichtheid

Bij elk horloge op AliExpress zal vermeld zijn dat het uurwerk waterdicht is. Dit betekent niet dat je direct kan gaan diepzeeduiken met het horloge. Er zal bij staan hoe waterdicht het horloge is. Er zijn verschillende gradaties in de mate van waterdichtheid.

De verschillende niveaus:

  • Als een horloge 3 ATM waterdicht is betekent dit dat het bestand is tegen spatwater. Het is bestand tegen regen en handenwassen.
  • 5 ATM waterdichtheid zou je met het horloge moeten kunnen douchen.
  • Bij 10 ATM waterdichtheid zou je met het horloge kunnen zwemmen en kunnen gebruiken voor watersport.
  • Bij 20 ATM kun je het horloge gebruiken voor professionele watersporten.
    (Bron: Prisma)

Prijs

Mijn advies, koop geen horloges onder de 10 euro. Ook al zullen er soms best prima horloges bij zitten. De meeste zullen van slechte kwaliteit zijn. In China maken ze de producten goedkoper, maar zelfs zij kunnen geen kwalitatief goed horloge maken voor minder dan 10 euro. De beter horloges zijn de duurdere horloges. Maar let op! Koop je een horloge van meer dan 20 euro dan kun je te maken krijgen met inklaringskosten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top