skip to Main Content

Wat maakt AliExpress betrouwbaar?

AliExpress is een van de snelst groeiende platformen in de wereld. In Nederland is het bedrijf echter nog niet zo groot en bekend als in andere delen van de wereld. In Nederland hebben veel mensen nog weinig vertrouwen in de organisatie. Maar is dat wel terecht of is AliExpress wel betrouwbaar?

AliExpress doet er veel aan om jouw product veilig te stellen. Zo hebben ze verschillende “zekerheden” opgesteld om jou een veilig gevoel te geven bij je aankoop. Naast de protectie die AliExpress biedt, heb je zelf natuurlijk ook nog verschillende opties om jou geld te beschermen.

Buyer protection

AliExpress belooft dat als jij een product besteld, maar deze niet geleverd krijgt, je het volledige bedrag terug krijgt. Bij de aankoop kun je het gekochte product volgen en staat er een datum bij wanneer het product bij jou huis aan zou moeten komen. Is het product op de leverdatum nog niet aangekomen? Geen paniek! Door verschillende externe factoren kan het zijn dat het product wat verlaat is. AliExpress geeft je een uitloopdatum. Is het product na die datum nog steeds niet aangekomen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van AliExpress en krijg je je geld terug.

Daarnaast belooft het bedrijf dat als je een product besteld, deze ook geleverd krijgt, maar het product niet hetzelfde is als het beschreven product, je een deel van het geld terug krijgt. Vaak is het zo dat als je contact opneemt met de fabrikant deze je zonder moeite een nieuw product op stuurt. Echter als dit niet zo is kun je een dispuut openen bij AliExpress en zul je een gedeelte van het aankoopbedrag terug krijgen. Met de buyers protection laat AliExpress zien dat ze erg bezig zijn om betrouwbaar te zijn.

Lees wat AliExpress over buyers protection zegt.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het al vervelend als het zover moet komen. Daarom is het altijd goed om een paar stappen te nemen voordat je een aankoop doet via AliExpress. Zo voorkom je een mogelijke miskoop en een hoop ergernis.

Bekijk de reviews

Elk product op AliExpress krijgt reviews van klanten die het product al gekocht hebben. Vaak staan er ook foto’s van het geleverde product bij. Zo krijg je een goede indruk van hoe het product er daadwerkelijk uit ziet. De website zorgt er automatisch al voor dat de reviews vrij vertaald worden.

Neem contact op met de verkoper

Contact opnemen met de verkoper kan voor meer vertrouwen in het product zorgen. Vraag altijd of de verkoper extra foto’s van het product wil sturen. Wil de verkoper dit niet koop het product dan niet! Als de verkoper al niet in het product gelooft waarom zou jij het dan wel doen?
Waar AliExpress er dus al van alles aan doet om jou vertrouwen in het bedrijf te laten hebben kun je dus zelf eerst stappen nemen om te zorgen dat je geen miskoop via het bedrijf doet.

Twijfel je alsnog? Wij schrijven reviews over verschillende producten die afkomstig zijn van AliExpress.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top